top of page

OPLEIDINGEN

LEREN VLIEGEN

De Motorvliegclub Brasschaat (MVCB) wil het vliegen en meer in het bijzonder het motorvliegen, zo toegankelijk mogelijk maken voor het grote publiek. Als lid van de MVCB kan je kiezen tussen een opleiding Privaat of ULM piloot. De MVCB verzorgt zowel de theoretische als de praktische opleiding die naar het behalen van beide brevetten leidt. Voor zowel de PPL als ULM opleidingen beschikt de MVCB over een moderne vloot lestoestellen waarmee je onder begeleiding van ervaren instructeurs de kunst van het vliegen wordt aangeleerd. De MVCB beschikt daarbij over een officieel erkende ATO (Approved Training Organisation) BE/ATO-325.

Leren vliegen PPL
PPL - Privaat piloot

De PPL vergunning (Private Pilot License) laat de houder toe om vliegtuigen te besturen zonder gewichtsbeperkingen en zonder beperkingen van passagiers in alle EU landen en alle luchtruimen. Mits een bijkomende opleiding kan een kwalificatie instrument- vliegen en nachtvlucht aan de PPL vergunning toegevoegd worden.

Leren vliegen ULM
ULM - Recreatief piloot

De ULM vergunning (Ultra Light Motorised) laat de houder toe om vliegtuigen te besturen met een maximum gewicht van 472,5 kg en max 1 passagier in België. Er mag enkel gevlogen worden in ongecontroleerde  luchtruimen. De opgedane ervaring als ULM piloot kan nadien niet gecrediteerd worden voor het behalen van een PPL vergunning of hogere brevetten.

Leren vliegen LAPL
LAPL - Recreatief piloot

In de toekomst zal het opleidingsaanbod van de MVCB worden uitgebreid met een “Light Aircraft Pilot Licence” (LAPL). Dit brevet komt in grote lijnen overeen met de PPL vergunning maar het heeft een aantal beperkingen. Zo mag men met dit brevet alleen eenmotorige vliegtuigen besturen met een gewicht onder de 2.000 kg en met max 3 passagiers.

KENNISMAKING

Niets is gemakkelijker dan kennis te maken met de activiteiten van de motorvliegclub: kom gewoon in het weekend of op een feestdag eens naar het vliegveld van Brasschaat. Als het weer goed is, is er waarschijnlijk heel wat luchtvaartactiviteit, maar ook bij slecht weer is er altijd wel iemand aanwezig in het clubhuis die u wat uitleg kan geven over het leren vliegen en de activiteiten van de motorvliegclub. Vraag gerust even naar één van de instructeurs voor vragen die u op deze website niet beantwoord krijgt.

 

Wenst u een uitgebreider individueel gesprek of wenst u kennis te maken met onze toestellen, dan kan u steeds contact opnemen via het contactformulier. We nodigen u dan graag uit op ons clubhuis waarbij we al u vragen graag beantwoorden.

Hopelijk tot snel!

Bedankt voor de inzending!

bottom of page